Αλέξης Σαββόπουλος

Η αναγκαιότητα για ένα γρήγορο ξεκαθάρισμα

Ο Αλέξης Σαββόπουλος γράφει για τα σενάρια που κυκλοφορούν σχετικά με την κατηγορία που θα αγωνίζεται ο Άρης την επόμενη σεζόν.

Γράφει ο Αλέξης Σαββόπουλος

Εδώ και ένα μήνα, από τότε δηλαδή που ο Άρης εξασφάλισε και μαθηματικά την άνοδό του στη Football League, έχει ξεκινήσει και πάλι ένα «όργιο» παραφιλολογίας για το αν θα μπορέσει να μετουσιώσει ό, τι πέτυχε στο χορτάρι και έξω από αυτό, δηλαδή συστήνοντας νέα ΠΑΕ που θα πάρει άδεια και θα αγωνιστεί κανονικά και δίχως τα βάρη των χρεών της παλιάς στις επαγγελματικές κατηγορίες.

Όλο αυτό είχε δυο αφετηρίες. Αρχικά από την πληροφορία ότι ο νέος αθλητικός νόμος θα είναι αυστηροποιημένος στο κομμάτι που θα αφορά ΠΑΕ που υποβιβάζονται εκούσια στις ερασιτεχνικές κατηγορίες, τερματίζοντας την ευκολία με την οποία αρκετοί υιοθέτησαν αυτή τη λύση για να… καθαρίσουν από αμαρτίες παλαιών χρόνων και διοικήσεων. Η δεύτερη είναι ότι ξαφνικά, μεσούσης της περιόδου, χωρίς να έχει αλλάξει τίποτα, καμία νέα διάταξη και χωρίς να έχουν αντικατασταθεί τα μέλη της ΕΕΑ, η Επιτροπή άλλαξε την νομολογία της σε σχέση με αυτό που έλεγε πέρυσι και έδωσε τη δυνατότητα σε άλλες ΠΑΕ που δεν είχαν ολοκληρώσει την εκκαθάρισή τους να παίξουν κανονικά στη Football League κάνοντας τον Άρη- και δικαιολογημένα- να αισθάνεται ότι γίνεται πάλι το θύμα μιας νέας αδικίας.

Καταρχήν όσον αφορά το νέο αθλητικό νόμο, αυτός είναι συμβατός με τις πολιτικές εξελίξεις. Κανείς δεν μπορεί να είναι βέβαιος ότι θα πάει προς ψήφιση τον Ιούνιο και όχι τον Σεπτέμβριο για παράδειγμα, αν στο μεσοδιάστημα δεν έχουν προκύψει πολιτικές εξελίξεις στη χώρα. Αν ισχύουν όσα λέει ο Κοντονής και τα στελέχη της ΓΓΑ στους ανθρώπους του Άρη, ότι δηλαδή θα υπάρχει πρόβλεψη για τις υπό εκκαθάριση εταιρίες, τότε οι κίτρινοι θα ήθελαν οι διαδικασίες ψήφισής του να είναι ταχύτατες. Αν όχι πάμε στην ΕΕΑ από την οποία θα ελεγχθεί η νέα ΠΑΕ για να πάρει νομιμοποίηση.

Σε αυτή την περίπτωση ο Άρης ζητάει, το νόμιμο, το αυτονόητο, το δίκαιο και το λογικό. Να εφαρμοστούν οι διατάξεις που υπάρχουν από πρόπερσι και πέρυσι, και η ΕΠΟ και η ΕΕΑ να καταλάβουν ότι η εκκαθάριση είναι κάτι διαφορετικό από την σύσταση νέας ΠΑΕ και να δώσουν την συγκατάθεσή τους για να εγγραφεί στο ΓΕΜΗ. Οτιδήποτε άλλο θα συνιστά τεράστια αδικία και δικαιολογημένα θα ξεσηκώσει τον ήδη… τρελαμένο κόσμο του Άρη.

Όλο αυτό μάλιστα πρέπει να γίνει γρήγορα. Το πράσινο φως από κυβέρνηση, ΕΕΑ και ΕΠΟ πρέπει να δοθεί σύντομα γιατί είναι αλληλένδετο και με τις εξελίξεις στο ιδιοκτησιακό. Πως μπορεί ο Καρυπίδης ή όποιος άλλος επιχειρηματίας τυχόν το σκέφτεται, να ενδιαφερθεί να επενδύσει στον Άρη μη γνωρίζοντας πάλι σε ποια κατηγορία θα παίζει και αν μπορεί να κάνει μεταγραφές; Αυτές οι διαδικασίες θέλουν χρόνο και για τον Άρη είναι πολύ σημαντικό και κάτι άλλο. Αν απαλλαγεί οριστικά από τα χρέη της παλιάς ΠΑΕ, του δίνεται η ευκαιρία για την πραγματική επανεκκίνηση. Σε όλα τα επίπεδα. Να δοθεί η δυνατότητα στον ερασιτέχνη που έχει την ευθύνη, να κάνει την επιλογή του νέου μεγαλομετόχου μέσα από αδιάβλητες διαδικασίες που θα εγγυώνται ένα καλύτερο μέλος για τον σύλλογο και στον νέο επενδυτή να παρουσιάσει, δίχως την ασφυκτική πίεση του χρόνου το πλάνο του και να κάνει τις κινήσεις που θα καταστήσουν τον Άρη… περαστικό και από τη Football League.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:
close menu
x